Par

Hjælp til at finde på gode gaveideer

Har du svært ved at finde på gode gaveideer? Bare rolig – det har vi alle sammen til tider. Det er som regel ret simpelt at følge en ønskeliste. Men det er ikke altid lige sjovt at give en gave som modtageren forventer at få. Og måske du ingen ønskeliste har modtaget, og bare har lyst til at overraske med en god gave. Her kan det være en fordel at lade sig blive inspireret på internettet.

Der er heldigvis mange hjemmesider hvis eneste formål er at hjælpe dig på vej mod den perfekte gave. Det kunne f.eks. være gavehylden.dk eller morefews.dk. På begge sider finder du et utal af gaver, og finder du ikke noget du kan decideret købe, så burde du i hvert fald være blevet inspireret. Nedenfor vil vi gennemgå et par fifs til at gøre gaveoplevelsen helt komplet.

Find den perfekte overraskelse

Som nævnt ovenfor, så er overraskende gaver altid de bedste at give. Ikke nok med at modtageren bliver overrasket og glad, så får man også selv en god oplevelse ved at give noget der overrasker på en god måde. Så sørg for at gøre dig umage og tænk godt over hvad der kunne overraske allermest. Ofte er det ikke noget på ønskelisten og derfor gælder det om at være kreativ.

Det er ofte en fordel at kende personen ret godt, for derved ved man altså hvad personen ville værdsætte. Google er din bedste ven, og det er næsten givet at du kan finde lige netop den gave du mener er perfekt til anledningen, ved bare at google. Som nævnt tidligere, er der nemlig masser af sider der specialiserer sig i gave og oplevelser, hvorfor dit arbejde altså bliver en del nemmere!

Giv en god oplevelse

Oplevelser i alle former vil altid overraske. De er særdeles gode at give hvis ikke du har fået nogle ønsker, da man aldrig kan gå ned på oplevelser. Oplevelser er ydermere ofte en god gave til par, især hvis det f.eks. er en gave til forældre.

Hvad end det er små oplevelser i form af en biagraf tur eller en frokost på cafe, eller om det er et weekendophold med alt der hører med – ja, så er gode minder i godt selskab en fantastisk gave.

Måske budgettet er endnu større? Så kan du selvfølgelig altid give en hel ferie, eller en større oplevelse. Det kunne f.eks. være en tur på racerbane i en superbil. Eller måske en djævleræs tur som man har set på Tv2 Zulu.

Giv et gavekort

Generelt så er der delte meninger til gavekort. Nogle mener at det er en meget dårlig gave. Andre mener at det kan give god mening at give et gavekort, hvis man er helt på bar bund. Og så er der også nogle der bare giver et gavekort fordi det er det klart nemmeste. Det er generelt en meget dårlig ide at give et gavekort, bare fordi man ikke har overskud til at gå på gavejagt. 

Det kan dog sagtens være en god ide at give et gavekort i gave, hvis det er til en oplevelse eller en butik som personen elsker. Og så er det samtidig en god idé at man giver en lille ting ved siden af gavekortet, for at gøre det lidt mere præsentabelt. Her kan en kurv med chokolade eller vin være fordelagtigt, hvis altså det er en gave til voksne. Under alle omstændigheder skal gaven pakkes ind!